NLC GET Electrical Artificial Neural Networks MCQ PDF Part 2


NLC GET Electrical Artificial Neural Networks MCQ PDF Part 2

1.Following is an example of active learning

a) News recommendation system
b) Dust cleaning machine
c) Automated vehicle
d) None of the mentioned

Answer-A

2.In which of the following learning the teacher returns reward and punishment to learner


a) Active learning
b) Reinforcement learning
c) Supervised learning
d) Unsupervised learning

Answer-B

3.Decision trees are appropriate for the problems where

a) Attributes are both numeric and nominal
b) Target function takes on a discrete number of values.
c) Data may have errors
d) All of these

Answer-D

4.Which of the following is the component of learning system

a) Goal
b) Model
c) Learning rules
d) All of these

Answer-D

5.Following is also called as exploratory learning

a) Supervised learning
b) Active learning
c) Unsupervised learning
d) Reinforcement learning

Answer-C

6.How many types of learning are available in machine learning

a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

Answer-C

7.Decision Nodes are represented by

a) Disks
b) Squares
c) Circles
d) Triangles

Answer-B

8.Chance Nodes are represented by

a) Disks
b) Squares
c) Circles
d) Triangles

Answer-C

9.End Nodes are represented by

a) Disks
b) Squares
c) Circles
d) Triangles

Answer-D

10.How the decision tree reaches its decision

a) Single test
b) Two test
c) Sequence of test
d) No test

Answer-C

11.What will take place as the agent observes its interactions with the world

a) Learning
b) Hearing
c) Perceiving
d) Speech

Answer-A

12.Which modifies the performance element so that it makes better decision

a) Performance element
b) Changing element
c) Learning element
d) None of the mentioned

Answer-C

13.How many things are concerned in design of a learning element?=

a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

Answer-C

14.What is used in determining the nature of the learning problem?=

a) Environment
b) Feedback
c) Problem
d) All of these

Answer-B

15.How many types are available in machine learning

a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

Answer-C

16.Which is used for utility functions in game playing algorithm

a) Linear polynomial
b) Weighted polynomial
c) Polynomial
d) Linear weighted polynomial

Answer-D

17.Which is used to choose among multiple consistent hypotheses

a) Razor
b) Ockham razor
c) Learning element
d) None of these

Answer-B

18.What will happen if the hypothesis space contains the true function

a) Relizable
b) Unrelizable
c) Both of these
d) None of these

Answer-B

19.What takes input as an object described by a set of attributes

a) Tree
b) Graph
c) Decision graph
d) Decision tree

Answer-D

20.How the decision tree reaches its decision

a) Single test
b) Two test
c) Sequence of test
d) No test

Answer-C

Click Here To Download PDF

APCPL EET Recruitment Through GATE 2019
Rajasthan GK Important MCQ PDF Part 9

Leave a Reply