DMRC/CIL GENERAL ENGLISH PRACTICE SET-Active and Passive Voice 1

In these questions, a sentence has been given in Active/Passive
Voice. Out of the four suggested alternatives, select the one which best
expresses the same sentence Passive/Active Voice.

1. They will demolish the entire block.
(a) The entire block is being demolished.
(b) The block may be demolished entirely.
(c) The entire block will have to be demolished by the
(d) The entire block will be demolished.
(Ans : d)

2. This surface feels smooth.
(a) This surface is felt smooth
(b) This surface is smooth when it is felt
(c) This surface when felt is smooth
(d) This surface is smooth as felt
(Ans : a)
3. Our task had been completed before sunset.
(a) We completed our task before sunset.
(b) We have completed our task before sunset.
(c) We complete our task before sunset.
(d) We had completed our task before sunset.
(Ans : d)

4. We have already done the exercise.
(a) Already, the exercise has been done by us
(b) The exercise has already been done by us
(c) The exercise had been already done by us
(d) The exercise is already done by us
(Ans : b)

5. Why do you tell a lie?
(a) Why a lie told by you?
(b) Why is a lie be told by you?
(c) Why is a lie told by you?
(d) Why is a lite being told you?
(Ans : c)

6. You surprise me.
(a) I am to be surprised
(b) You are surprised
(c) I am surprised
(d) Me is surprised
(Ans : c)

7. Did you visit a zoo?
(a) Was a zoo being visited by you?
(b) Was a zoo be visited by you?
(c) Was a zoo been visited by you?
(d) Was a zoo visited by you?
(Ans : d)

8. It is time to ring the bell.
(a) It is time the bell rings.
(b) It is being time to ring the bell.
(c) It is time for the bell to ring.
(d) It is time for the bell to be rung.
(Ans : d)

9. The boys were playing Cricket.
(a) Cricket had been played by the boys.
(b) Cricket has been played by the boys.
(c) Cricket was played by the boys.
(d) Cricket was being played by the boys.
(Ans : d)

10. Who can question Gandhi’s integrity ?
(a) By whom Gandhi’s integrity can be questioned ?
(b) By whom can Gandhi’s integrity be questioned ?
(c) Gandhi’s integrity can be questioned by whom ?
(d) Who could have questioned Gandhi’s integrity ?
(Ans : b)

11. I take exercise daily.
(a) Exercise are taken daily by me.
(b) Exercise is taken daily by me.
(c) Exercise is being taken daily by me.
(d) Exercise is been taken daily by me.
(Ans : b)

12. This surface feels smooth.
(a) This surface is felt smooth.
(b) This surface is smooth when it is felt.
(c) This surface when felt is smooth.
(d) The surface is smooth as felt.
(Ans : c)

13. The boy laughed at the beggar.
(a) The beggar was laughed by the boy.
(b) The beggar was being laughed by the boy.
(c) The beggar was being laughed at by the boy.
(d) The beggar was laughed at by the boy.
(Ans : d)

14. The main skills we seek to develop include analysing, interpreting and
evaluating ideas.
(a) The main skills sought by us to develop include analysing, interpreting and
evaluating ideas
(b) The main skills sought to be developed by us include analysing, interpreting
and evaluating ideas
(c) The main skills that we are seeking to be developed include analysing,
interpreting and evaluating ideas
(d) The main skills include analysing, interpreting and evaluating ideas which
are sought by us to develop
(Ans : b)

15. She will invite me.
(a) I shall be invited by her.
(b) I will invited by her.
(c) I shall being invited by her.
(d) I will been invited by her.
(Ans : a)

16. I know him.
(a) He is known by me.
(b) He was known to me.
(c) He has been known by me.
(d) He is known to me.
(Ans : d)

17. You will praise her very much.
(a) She will praised very much by you.
(b) She will be praised very much by you.
(c) She will being praised very much by you.
(d) She will been praised very much by you.
(Ans : b)

18. Let me do this.
(a) Let us do this.
(b) This be done by me.
(c) Let this be done by me.
(d) Let I do this.
(Ans : c)

19. They drew a circle in the morning.
(a) A circle was being drawn by them in the morning.
(b) A circle was drawn by them in the morning.
(c) In the morning a circle have been drawn by them.
(d) A circle has been drawing since morning.
(Ans : b)

20. He presented me a bouquet on my birthday.
(a) A bouquet is presented to me on my birthday by him
(b) I was presented on my birthday a bouquet by him
(c) I was presented a bouquet on my birthday by him
(d) I will be presented a bouquet on my birthday by him
(Ans : c) 

QUIZ OF DAY-01/02/2017 GK & CURRENT AFFAIRS
DMRC/SSC JE/CIL Practice Set -General Intelligence and Reasoning 2

Leave a Reply